dinsdag 22 december 2015

Vertrek.. weer een volgende stap!

Tja, en daar zitten we dan.. Voor het grote vertrek, zenuwen alom, overal boodschappen, zijn de uien hard genoeg en waarom worden die gepeld?
Maar nu is alles binnen, drank, eten, water, en wat we allemaal niet nog meer hebben gekocht en gestouwd. Honger of dorst gaan aan ons voorbij ook al zal het geen uitgebreid kerstdiner worden, gelardeerd door eenden borst of reerug..! Wrsch wordt het bruine bonen of rijst..
De voorspellingen voor de komende week zien er ook goed uit, dus niets is er meer waarom we niet zouden kunnen vertrekken!
Oh ja, wat nog moet is de kerstballen en kerstverlichting ophangen!
Dat krijgt nu ook een andere betekenis erbij..
Helaas heeft een trouwe huisgenoot, altijd vrolijk en graag uitgelaten, het leven gelaten bij een wat onbesuisde actie achter een haas aan. De auto heeft ze niet overleefd..





Dat doet je wel weer even vanuit de haleluja stemming van een crossing naar de Cariben met beide pootjes op aarde belanden.. In ieder geval de komende weken voldoende tijd en gelukkig ook een paar foto's om aan haar terug te denken..

Voorlopig zullen we ook uit de bloglucht zijn, in dit geval niet omdat het internet ons in de steek laat, we niet het verkeerde tegoed hebben of wat voor reden dan ook.. Nee, gewoon omdat we op zee zitten, lees oceaan..
De communicatiemogelijkheid die nog over is, is de radio. Af en toe een positie rapport via de 'winlink positie' of een tekst berichtje via de mail, verder zijn we even uit de lucht.
Even is een afstand van ongeveer 2000 mijl ( x 1,854 heb je kilometers) en we denken daar volgens het navigatie programma 15- 18 dagen over te gaan doen, als er tenminste wind is..
Met ons gaan er nog een aantal anderen waarmee we onderweg kontakt houden via de ssb radio en ervaringen en weersituaties kunnen uitwisselen. We zien ze allemaal niet maar ze zij er allemaal wel.
Ergens op die grote plas van de oceaan..
Net zo goed als ergens anders op die wereldbol jullie allemaal zitten en de feestdagen vieren, deze maal zonder LJS bemanning..
Wij hebben genoeg tijd om aan jullie te denken tijdens die dagen! Jullie vast ook aan ons..



Rest ons jullie dus nog fijne feestdagen en een knallend uiteinde van het jaar toe te wensen, waarbij het begin van het nieuwe jaar zo mogelijk nog spetterender begint!
Wij knallen het nieuwe jaar in met een fles bubbles als we aan de overkant zijn! De overkant is in ons geval Barbados..

Op naar Barbados..!

Een 'life' kerstgroet! De kerststerren, in NL moeizaam opgekweekt staan hier als struiken langs de weg..

PS: de ervaringen van de Kaapverden komen nog..

3 opmerkingen:

  1. Heel veel succes met de laatste voorbereidingen. Ik volg jullie via Winlink
    Geniet van de grote oversteek. Het is ook mooi!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid op de LJS met enkele onvergetelijke zeildagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige foto's zeg. Kan je daar mooie rondvaarten maken?

    BeantwoordenVerwijderen