zondag 27 december 2015

//WL2K Hoera, we vinden het weer leuk

Na 4 dagen inschommelen is het dan zo ver, we gaan er weer de lol van inzien. Stef heeft zijn verjaardag slapend en ziek doorgebracht. Maar wel onder de slingers die hun naam slingerend eer aan deden. En natuurlijk met cake met kaarsjes. Eerste kerstdag begon voor ons de zon weer te schijnen en hebben we aan het eind van de middag de verjaardagsbubbels maar proostend op kerst op zee opgedronken. Dag 5, gisteren was in zijn geheel leuk. We hebben wat aan de boot gepield, gedouched en genoten van de zon, wind en zee.

Het beste nieuws is dat we goede voorgang maken. We halen gemiddeld ruim 6,5 knoop en schommelen zo lekker snel naar de overkant. We lopen zo'n 20 mijl per dag op 3 boten in die een dag eerder zijn vertrokken. Dat wordt halverwege nog even gezellig. In de afgelopen dagen hebben we geen boot gezien, één vrachtschip verscheen even op de AIS maar verder is het erg leeg om ons heen.

Verder zien we vooral veel wier drijven waar de windvaan een hekel aan heeft. Hij klapt er van dubbel en vergeet dat hij opdracht had om te sturen. Maar dat houdt ons lekker bezig. Af en toe komen er twee roodsnavelkeerkringvogels langs vliegen. Schitterende witte vogels met een lange staart. Zeeleven beperkt zich tot vliegende vissen. Erg mooi en sierlijk, een genot om naar te kijken, alleen vervelend om ze weer van dek te halen. Vannacht waren we er op tijd bij en heeft het diertje het wrsch overleefd.

Met verlate kerstgroet vanaf LJS..

Huidige positie: 15' 26,556'' N en 36'52,529'' W, voor wie het op de kaart wil opzoeken..
Zie ook de winlink posities elders op de site..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten