woensdag 30 december 2015

//WL2K schommels, zwiepers en gooien

Het betreft het betere gooi- en smijtwerk waarmee wij ons door de boot proberen te verplaatsen. Er zijn de continue kleine schommelingen. Iedere seconde schommelt de boot van links naar rechts. Dan heb je zwiepers als de golf meer van opzij komt en de kont weg duwt. Bruisend stroomt het water dan langs de boot en zitten wij opeens ergens anders op de bank. Dan is er nog gooien, als een golf erg stijl is, iedere minuut een keer. Als we dan net proberen ons als apen te verplaatsen (altijd 3 handen/voeten vast) dan slingeren we naar de volgende bestemming.
Een oceaanoversteek is een soort apenkooi voor diehards die dat 2-3 weken denken leuk te vinden. Inmiddels zijn wij dus druk aan het lezen over de mooie bestemmingen aan de overkant. Er moet namelijk een reden zijn waarom wij dit doen. De plaatjes van mooie palmenstranden met bootjes er voor weten ons gelukkig nog steeds te motiveren.
Maar het schiet op! We zijn over de helft en redelijk ingeslingerd. Genieten ook vaak van de eindeloze golven om ons heen en de vliegende vissen die voorbij zeilen. Helaas was het eten eergisteren niet helemaal goed, waardoor wij gisteren beide ziek waren. De hele dag slapend en op de wc doorgebracht. Ons iedere 20 minuten naar buiten slepend om te kijken of er nog andere boten in de buurt zijn. Maar inmiddels zijn we weer fit.
Tot noch toe hebben we geen andere boot gezien. Het is toch wel heel bijzonder dat je zo lang kan varen zonder een spoor van leven tegen te komen (op één stuk piepschuim na). Wat wel erg leuk is dat we iedere avond even contact hebben met een paar andere boten die op dit moment onderweg zijn of gaan. Het breekt de dag en is gezellig en toch een teken van leven van de buitenwereld.
Groet vanaf LJS, 15.06.31N 45.09.06W

1 opmerking: