donderdag 9 juli 2015

Belgie..!

We zijn alweer een paar dagen verder en hebben na de onderdelen van de watermaker op te hebben gehaald via de nodige inspanningen van mijn zus en zwager, de Nederlandse wateren verlaten en varen nu met de eerste gastenvlag in het want. We zijn natuurlijk nog niet zo ver maar het telt natuurlijk wel..
Vanuit Scheveningen zijn we met een heerlijke zeildag naar Roompot gevaren waar we moesten wachten tot er voldoende water naar de zee was terug gelopen dat we onder de brug door konden. Cruciale informatie is dan natuurlijk de exacte hoogte van de mast. We hadden iets te lang gewacht en konden er ruim onderdoor.. Je denkt altijd dat je boot groter en hoger is dan in werkelijkheid..
Mannen eigen??
Resultaat was dat Zierikzee pas na middernacht werd bereikt..
Wel een mooie plek gevonden, waar de havenmeester dan weer anders over dacht, maar ons toch liet liggen voor drie nachten??
Wat opviel was hoe moe we waren en hoe nodig er moest worden bijgeslapen. Dat kon, het weer zorgde voor ruim voldoende rust, en drie nachten, onderdelen voor watermaker incl montage, verder zijn we vanmorgen richting België vertrokken.
Vlak voor de Oosterschelde dam was het een drukte van belang, allerlei vissersbootjes lagen daar voor anker en 1 ervan hebben we bijna aan ons nieuwe anker weten te spiesen.. Genua's blijven het nadeel hebben dat ze het zicht totaal afdekken.. Gelukkig was er een wakker bemanningslid..
De rest van de reis ging voorspoedig maar wat opvalt is dat je erg aan de golven moet wennen en nu in Nieuwpoort voel je dan ook dat je de hele dag in beweging bent geweest. Dat wordt nog wat..
Maar het zal ook wel wennen zijn.
Even overwogen de nacht maar door te gaan, alleen liet de wind het geheel afweten en midden in de nacht zonder wind oversteken leek ons niet aantrekkelijk. Veel aantrekkelijker is het om morgen vroeg, 5 uur en misschien iets eerder, op te staan en dan te vertrekken.

Het moment van hijsen van de vlag maar even bijgevoegd.. Ook al is het maar België, en oke, we zullen niet al die momenten vermelden.. Maar deze had iets speciaals.. Heel speciaal..
Ook wel onverwacht..


Nog wat indrukken voor het thuisfront..


Zoals je kunt zien is sturen een hele serieuze aangelegenheid..

Voor de 'Plastic Soup Foundation' gaan we plastic spotten op de Oceaan.. Waar gaan we al onze resten die de rivieren afspoelen tegen komen? Zo maar een kade in Zeeland..


Sigaretje rollen of harmonica spelen, allemaal niet.. Gewoon ontbijt, een heerlijke boterham vroeg in de ochtend met een lopend windje.. Wat wil je nog meer??

Onstuimigheid buiten de Oosterschelde kering.

Grote jongens genoeg..

1 opmerking:

  1. Mooi verslag Stef, dat belooft nog wat voor de rest van de reis! Nog een mooie gedachte: "the journey is the destination" �� Greetz Michel

    BeantwoordenVerwijderen