vrijdag 3 juli 2015

Laatste voorbereidingen voor vertrek morgen (vrijdag)

Inmiddels wonen we drie dagen op de boot. Maar nog steeds in Enkhuizen dus. Afgelopen dagen gingen op aan vele klussen en twee auto's vol boodschappen halen. Tussendoor een beetje uitrusten en wennen aan het leven op de boot met de tijd aan jezelf.... nou ja, wel met de druk dat je wil vertrekken en dat alles vrijdag klaar moet zijn.



 
Twee extra zonnepanelen zijn geplaatst.Bart en Matthijs kwamen woensdag niet alleen de vracht spullen brengen die niet in onze auto pasten maandag maar hielpen ook nog even een handje met klussen.
 

 
Het resultaat: een zelfvoorzienende boot voorzien van 4 zonnepanelen en een windgenerator. En handig als het regent kan je droog gaan staan.
 
En dan hebben we in Enkhuizen ook de Lidl, Aldi en de Deen bezocht. Twee auto's vol boodschappen gedaan. Het doen van de boodschappen was een klus.. want hoeveel en wat neem je mee. Ben gewend om voor 1 persoon en iedere dag boodschappen te doen. Dan is dit wel even een andere klus. Boodchappen doen had ook een voordeel in deze warmte, de winkelswaren koelen dus erg lekker omlekkerlang bezig te zijn..
 

En als het dan eindelijk aan boord is dan moet het ook nog verstouwd is alle hoeken en gaten. Maar het is met flink wat zuchten en ploeteren gelukt. Tot twee keer toe dacht ik dat ik alle tassen leeg had...dook er onder de kussen en achter spullen nog een uit te pakken tas op.

En als je je dan afvraagt wat we dan aan boord hebben gesleept...
- 20 pakken koffie
- 14 pakken melk
- houdbare smeerkaas, doe maar 8
- ca 2 kilo kaas
- paar trays bier
- 9 liter wijn
- 60 liter sap
- 12 blikken kidneybonen
- 10 zakjes chili con carne mix
- 4 pakken pannenkoekmix (alleen water toevoegen)
- 2 flessen sambal
etc, etc 3 bagagewagenjes vol waren het er in totaal. Maar ja, nu kunnen we het nog even met de auto halen.

Maar het zit er in! Alles is verstouwd en de boot is opgeruimd.  Hoe we het allemaal straks weer gaan terug vinden..?? Maar...
We zijn klaar om te vertrekken morgen... Oh nee is het al weer zo laat, we vertrekken straks. Nu snel nog even beetje slapen en dan kunnen morgen, vrijdag 3 juli de lijnen eindelijk los.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten