donderdag 4 augustus 2016

Overtocht van Azoren naar Groot-Brittannië

Overtocht van Azoren naar Groot-Brittannië

De overtocht van de Azoren naar Falmouth in Cornwall zou ons dwars door het befaamde Azoren hoog voeren. Al langere tijd volgden we het weer en hadden besloten dat als we niet rechtstreeks zouden varen maar iets meer west zouden aanhouden we er het minste last van zouden hebben. Die last betekende windstilte. Zoals we het planden zouden we er ongeveer een dag in zitten en daar wist onze dieselvoorraad best raad mee. Het zou ook een tocht van wisselende winden worden.
We hebben 10 dagen over de tocht gedaan. Aan het einde blijkt dat het aan de overkant nog even mooi weer blijft en besluiten we om de Isles of Scilly aan te doen. Op de heenweg hebben we deze overgeslagen omdat mooi rustig weer voor de Scillies ook rustig weer voor Biskaje betekent.
In het bijgevoegde filmpje een samenvatting van de reis.


Ps In het filmpje vertel ik dat we een haai hebben gezien. Dat kunnen we ons allebei niet meer herinneren. Het geeft een beetje weer hoe we tijdens zo’n lange overtocht een beetje in een sluimertoestand leven, erg moe en blijkbaar onthoudt je dan niet zo veel. Het is toch best een memorabel moment. Het positieve er van is dat je je ook de minder fijne momenten van zeeziekte of stress vanwege slechter weer achteraf niet echt meer herinnerd. Gelukkig hebben we de filmpjes nog 😊.


Tijdens een rustig moment zonder golven sloeg er opeens een plens water over de kuip. Achter de boot zagen we een grote cirkel .... een walvis onder gedoken? Verdorie weer niet gezien.


Vlakke zee midden in het Azoren hoog.

Op de uitkijk naar walvissen,

2 opmerkingen:

  1. Is dit niet een post van jaren geleden? Wat zijn jullie plannen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad van lang geleden. Een poging gedaan om alsnog dat filmpje er op te krijgen. Helaas mislukt maar daardoor is de post wel in de tijdlijn opgeschoven.

    BeantwoordenVerwijderen