zondag 11 augustus 2019

Blij met de nieuwe kuiptent!

En we zijn weer vertrokken augustus 2019!

Sinds we in 2016 terug zijn in Nederland en weer in de sleur van werken, eten en slapen zitten verlangen we er naar om weer te vertrekken. Eind 2017 nemen we het besluit om weer te vertrekken in 2019. Er volgen lijsten met aanpassingen aan de boot en dingen om te regelen. Deze keer is het plan om ook koude gebieden te bezoeken. De boot wordt volledig ontmanteld van binnen en voorzien van isolatie. Het kost bijna 2 jaar om dat netjes te doen. Vele lijnen worden vervangen. Doorvoeren worden vernieuwd, de roer en zwaardconstructie wordt onderhanden genomen. Er komt een nieuwe giek, de oude had last van put corrosie. Vrijwel alle apparatuur is vervangen. We creëren 7 nieuwe kasten (echt 7 stuks!). Laten een kuiptent maken en nieuwe zeilen. En ga zo maar door. 
Eigen ontwerp, cardanisch inductie kooktoestel
 met combi-magnetron
EHBO aan boord cursus, we kunnen
injecties plaatsen


kajuit gestript en voorzien van isolatie
nieuwe douchevloer voorzien
van mozaiek


nieuwe chips kasten


work in progress

radiatoren voor de CV
schema voor aanleg van de CV
Op de pagina voorbereidingen zullen we binnenkort uitgebreider aandacht besteden aan de vele aanpassingen aan de boot. In 2018 en 2019 wordt er geen weekend meer gevaren alleen maar geklust. Geregeld zijn we het meer dan zat maar denkend aan de vele oorden die we willen ontdekken gaan we dan met nieuwe moed en "tomeloze" energie verder.

Vanaf 1 juni zijn we full-time aan boord en werken we toe naar het moment dat we kunnen losgooien. En wat duurt het lang voordat wij vinden dat hét moment daar is. We worden gek van de vraag ‘wanneer gaan jullie nu weg?’ Het antwoord dat het nog zeker 2 weken duurt geeft rust en dat houden we twee maanden vol. Als we het gevoel hebben dat we er bijna klaar voor zijn stort de AIS in en moet nog vervangen. De net geplaatste wasmachine blijkt zich opeens te vullen met rook. Gelukkig hebben we dan net de Candy expert van de Zeezot op bezoek. Met vereende krachten wordt er net voor vertrek nog een nieuwe wasmachine gevonden en geplaatst.
wasmachine kast in aanbouw
Met vereende krachten wordt de wasmachine geplaatst
(voor de tweede keer :-( )
Net voor we echt vast gegroeid zijn aan de steiger nemen we voor de laatste keer afscheid van iedereen en gooien we los. Eigenlijk gooien niet wij los maar Matthijs, die ons heeft gecharterd voor een lift naar Texel met strakke deadline. We hadden dus (gelukkig) geen keus meer en moesten wel vertrekken. Bedankt Matthijs! 

We scharrelen na vertrek nog even over het wad en vallen droog met de Wateraap. Het wachten op een mooi weergat voor de oversteek naar noord Engeland geeft ons de mogelijkheid even bij te komen. Eindelijk klussen we even (bijna) niet en rusten we uit en kunnen we het vele afscheid verwerken. We hebben er deze keer beide duidelijk meer moeite mee iedereen achter te laten dan de vorige keer dat we vertrokken.






5 opmerkingen:

  1. Belangrijkste is vertrekken, de rest volgt vanzelf... xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wouw een hele prestatie zeg: De boot is meer dan ‘zo hoed als nieuw’! Ik wens jullie een geweldig mooi avontuur waarheen het ook mag gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te lezen ook al wisten door contact met jullie hoe veel werk het was. Meine en ik gaan jullie volgen en groeten vanaf een zonnig Rügen. Morgen regen verwacht en dan Stralsund bekijken en het mooie Oceanic museum.! Nu twee nachtjes voor anker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zie dat het klopt via Google account.
    Nog Inverness? Weer óók zo slecht ?
    Hier zijn we blij met elke dag regen nu.gr

    BeantwoordenVerwijderen